Екскурсія до Вінницького академічного обласного театру ляльок 2.12.21

Екскурсія до Вінницького академічного обласного театру ляльок та майстер-клас «За лаштунками у ляльковому театрі»

 

Зустріч з художньо-виробничими майстрами Вінницького академічного обласного театру ляльок: головною художницею театру Тетяною Шабановою, художником-оформлювачем ігрових ляльок Анатолієм Молдованом, художницею-оформлювачем Наталією Павловою.

 

 Діти побачили як створюються професійні ляльки: від дерев’яної ніжки до механізму, що дозволяє рухатись ляльці, від взуття до вишуканого одягу,  як побудувати інтер’єрну  сцену.

 

В світі технологій та в реальні ситуації соціальної дистанції на перший план сьогодення варто винести традиційну іграшку та гру, комунікацію, спілкування та побудову стосунків.

 

Соціалізація - це все життя. Щоб без проблем інтегруватися в суспільство, потрібно взаємодіяти з іншими людьми та набувати нового досвіду, відчувати свою причетність до процесів у суспільстві, формувати впевненість у наявності свого комфортного місця в соціальній системі.

 

Саме традиційні іграшки та рольові ігри розвивають соціальні навички і допомагають дітям будувати стосунки, розвивати соціальний та емоційний інтелект. Діти вчаться розуміти соціальні сигнали, керувати своїми емоціями, приймати рішення і виконувати різні дії, працювати в команді, що дуже важливо саме в сучасній ситуації. Діти краще вчаться у групах, в колективі. Їм потрібне спілкування з однолітками і дорослими, щоб навчитися чомусь новому.