Подбайте про безпеку. Поради батькам на зимових канікулах 23.12.23

 Поради батькам на зимових канікулах в публічних місцях з великим скупченням людей.

Різдвяні ярмарки, новорічні вистави, міські ялинки, подорож закордон — під час зимових свят так багато цікавих подій для дітей. Та чим більший натовп, тим легше загубити в ньому дитину. Тож збираючись у людні місця, підготуйтеся та відпрацюйте з дитиною сценарії поведінки.

Вивчіть із дитиною номери телефонів батьків та адресу.

 Зробіть разом браслетик-незагубляйку із цими даними, адже у стресовій ситуації дитина може все забути.

Прикріпіть бірку з інформацією про дитину до одягу, який вона не залишить. Наприклад, до светра чи штанців, але не до речей, які можна зняти й забути, як-от рюкзака чи куртки.

Якщо є можливість, придбайте розумний годинник із GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малеча вийде за межі встановленої геолокації.

Одягайте дитину в яскравий одяг і фотографуйте перед виходом. Так вам буде легше побачити її в натовпі, а знімок збільшить шанси, що перехожі її впізнають.

Навчіть дитину зупинятися на місці, чекати на вас і голосно кликати, якщо вона загубилася.

Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою, — це поліцейські, рятувальники, охоронці, продавці магазинів, а також перехожі з дітьми, особливо, закордоном Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, хай що там їй говорять й обіцяють.

 Найголовніше — подбайте про безпеку заздалегідь!