Екскурсія до Вінницької обласної станції юних натуралістів 20.10.23

 

Вітаю, дорогі батьки та шановні учні! Сьогодні я хочу поділитися враженнями від нашої захоплюючої екскурсії до Обласної станції юних натуралістів. Ця подія була незабутньою для всіх наших дітей.

Виставковий зал і тераріумні тварини:

Наша подорож розпочалася з відвідування виставкового залу, де діти мали можливість побачити дивовижних тварин з різних куточків світу.

У виставковій залі представлена колекція тераріумних тварин, що налічує більше 10 видів плазунів, земноводних, павукоподібних, екзотичних комах та молюсків. В орнітологічній колекції 3 види папуг. Ссавці представленні такими тваринами, як шиншили, дегу (земляна білка), декоративні кролі, морські свинки, хом’яки, декоративні пацюки, піщанки.

Спостерігаючи за різноманітними тераріумними тваринами, діти дізналися багато цікавого про їхні особливості, звичаї та довкілля, в якому вони живуть. Як вчитель, мене вражає, як швидко наші учні засвоюють нову інформацію та проявляють цікавість до природи.

 

Акваріумний зал:

По завершенні екскурсії в виставковому залі, ми перейшли в акваріумний зал, де діти мали нагоду познайомитися з багатством різноманітних водних істот.

В акваріумній залі Вінницької обласної станції юних натуралістів представлено 13 експозиційних прісноводних акваріумів, в яких мешкає кілька десятків видів гідробіонтів, серед яких екзотичні риби, в тому числі всім відома золота рибка, ракоподібні, молюски та рослини.

Була вражена тим, як учні вивчали рибки, водорості та інших мешканців підводного світу. Це була справжня морське пригода, яка розширила їхнє розуміння природи і її різноманітності.

 

Теплиця з кімнатними рослинами:

Останній пункт нашої екскурсії - це теплиця з кімнатними рослинами.

В теплиці представлена найбільша з позашкільних закладів області колекція кімнатних рослин, що налічує 2000 екземплярів гарноквітучих та декоративно-листяних рослин та 2 000 екземплярів  кактусів та сукулентів.

Діти мали можливість побачити різноманітні види кімнатних рослин та дізнатися про їхню догляд та важливість для нашого навколишнього середовища. Цей досвід заохочує наших маленьких натуралістів дбати про рослини вдома та в школі.

На згадку про екскурсію діти взяли для вирощування вдома кімнатні рослинки.

В цій екскурсії наші учні не лише познайомилися з природними явищами і тваринами, але й отримали надзвичайні враження та засвоїли корисні знання. Я пишаюся тим, як наші діти активно вчаться і цікавляться природою. Дякую вам за підтримку та можливість взяти участь у таких чудових заходах.

 

Нехай ця екскурсія до Обласної станції юних натуралістів стане лише однією зі сторінок у розвитку наших майбутніх дослідників та екологів. Давайте продовжувати надихати наших дітей вивчати і захищати природу.


З найкращими побажаннями, Любченко Олена Дмитрівна