День української писемності та мови

День української писемності та мови — це свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.

Також в цей день за православним календарем вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

Мова – живий організм, який розвивається за своїми законами. Це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле й прийдешнє. Це – спадкоємність не лише в межах роду, а й народу.

«Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любiмо її, вивчаймо її, розвиваймо її!»

Мова – це найцінніше з надбань народу, духовний скарб нації. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації і робить їх єдиним цілим.

Рідну мову потрібно оберігати як своє майбутнє. Античні мудреці казали: «Говори – і я тебе побачу».

Заснування Дня української мови – це настанова нам, українцям, шанувати рідне слово, любити рідну мову, знати й поважати свою історію та культуру.

Тож спілкуйтеся українською, читайте українською, співайте українською, дивіться українською, слухайте українською, смійтеся рідною українською мовою!

Зі святом усіх українців!

Учні 1-Б класу готували цікаві вірші, складали тексти, добирали мовні цікавинки, грали інтерактивні ігри, розучували вірші-руханки рідною українською мовою.